nikerosheone

Obama budget att släppa sociala kostnader FIL I detta 12 februari 2014 filfoto talar president Barack Obama i det östra rummet i Vita huset i Washington. Vita huset säger att president Barack Obamas kommande budgetförslag inte kommer att omfatta hans tidigare erbjudande att acceptera sänkta levnadskostnader för ökning av socialförsäkringssystemet och andra förmånsprogram. De hade varit en central del av hans långsiktiga skuldreduktionsstrategi. / Jacquelyn Martin, File) (Jacquelyn Martin)

WASHINGTON (AP) President Barack Obama kommer att föreslå en valårsbudget som skulle undvika minskningar av de federala förmåner som han tidigare hade stödt, meddelade aids torsdag. Han kommer också att be kongressen att godkänna cirka 56 miljarder dollar i nya eller utvidgade program, och återfå tillbaka från aggressiva ansträngningar för att ta itu med långsiktiga offentliga underskott och skuld.

Obama släpper sitt tidigare erbjudande att trimma kostnaden för levande ökning av socialförsäkringssystemet och andra förmånsprogram.http://nikerosheone.se/ Den ideen hade varit en central del av hans långsiktiga skuldreduktionsstrategi, även om det ansågs otäckt av många demokrater.Beslutet motsvarar ett Vita Hus erkännande att Obama inte har kunnat sluta en ‘grand budget bargain’ med GOP ledare, även genom att föreslå en förmånsminskning som republikaner motsatte sig och motsatte sig många i sin egen parti.nikerosheone Men det är också ett bevis på den nyligen minskade betydelsen av regeringens röda bläck som en drivande politisk fråga bland fallande underskott och offentlig utmattning över hot mot federala avstängningar och standardinställningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *